Blogin sisältö

Hae tästä blogista

lauantai 31. heinäkuuta 2010

Syksyn kalastusta odotellessa

Lohenuistelu on tältä vuodelta ohitse. Jos ei sitten koettaisi etsiskellä lähempänä rantoja vaeltavia syönnöskaloja. Mutta niiden aika tulee varmaankin tuossa elokuun puolella, kunhan vähän kelit kylmenee. Pyydysmiehiltä saatujen tietojen mukaan lohta tulee myöhemminkin vielä ja suhteellisen läheltä rantaa, joten kyllä niitä syönnöksellä olevia lohia siellä varmastikin luuraa.

Merivesi on todella lämmintä, jopa yli 20 asteista, melko kauas ulapalle. Joten voipi ottaa aikansa tuo jäähtyminen.

Odotellessa voi sitten yrittää vähän onkia täkysalakoita syksyksi. Eilen kävinkin onkimassa Siikajoella, mutta jäi muutamaan kalaan, tosin ongella vietetty aikakin oli aika lyhyt. Myöhemmin uudestaan.

Lisäksi kohta on ahventen aika. Sinne vain sitten jigittämään kevyillä kamppeilla tai onkimaan karien kupeelle, ja savustuspönttöön kalaa. Mikäs sen parempaa kuin savustettu tai tulella paistettu ahven??

Ruuasta tulikin mieleen, että pitäisikö tänne blogiin laittaa myös ruokaohjeita. Siinähän olisikin ideaa. Vanhoilla kotisivuillani oli jonkin verran ohjeita, mutta niitähän voisi siirtää tänne. Ja tietysti Timis Virkkiksen luvalla voisi tuon TikkaMasala -lohen ohjeenkin tänne laittaa. Mutta katsotaan, salliiko kokkimme salaisuuden leviävän... 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti