Blogin sisältö

Hae tästä blogista

sunnuntai 12. syyskuuta 2010

Syyskalassa

Perjantaina tuli sitten ensimmäinen syyskalareissu tehtyä. Mutta vain reilun parin tunnin reissu tuohon lähimmille matalikoille. Pientä täkyä ja AS:n päitä vetoon. Siinä sitten reilun tunnin uistelun jälkeen nappasi kromi-coho blue AS:ään kala. Matti väsytteli kalan veneen vierelle, josta se sitten toisella koukkauksella saatiin haavittua partaan paremmalle puolelle. Taimen painoi 1,5 kg. Ei mikään valtavan iso, mutta Matille kauden avaus. Kuvassa Matti kalan kanssa.

Ottivieheenä toimi yllä mainittu AS, jossa noin 10 cm:n salakka. Painoa oli laitettu 10 g, vaparia oli noin 30 metriä ja siimaa vedettiin 3,7 km/h. Ottipaikkana toimi Länsi -niminen matalikko Jyryn ulkopuolella, jossa ottipaikalla vettä oli 3 metriä.

5 kommenttia:

 1. Moro! Onkos miten tullut Raahen edustalta tuota taimenta? Ollaan täsä muutaman kaverin voimin käytä parina vuonna heittämässä ja vähä vedeltykkin uistinta tasku-kalla-jyry alueella ilman tärppejä. Haukea kyllä tulee... Todella vähän löytää tietoa Raahen alueen kalasaaliista. Ois mukava tietää minkälainen tilanne Raahessa on nykyään jalokalojen suhteen.

  VastaaPoista
 2. Moro! Jonkin verran sitä on tullut. Suurin ongelma on ollut käyntien vähyys, niin ja ei tuo nyt mikään kala-aitta ole jalokalojen osalta. Oikealla suunnalla olette olleet, ainakin siihen, mitä itse on kaloja saatu. Vetouistelun ongelma syksyllä on verkkojen suuri määrä noilla matalilla, ja kun niistä ei näe, että mihin suuntaan ne menee, kun näkyy siellä ja täällä verkonmerkkejä. Mutta jos kalusto ja keli antaa myöten, niin kannattaa ainakin vetämällä käydä Peuhtari-Hussari-Lentä jne. matalikoita tuossa ulompana käydä kokeilemassa. Siellä vähemmän on verkkoja ja kaloja saattaa olla. Tarkemmin osaisi varmaan Sippalan Jarmo sanoa, mutta käsittääkseni nousuvedellä kala nousee noille matalikoille, ja sitten laskuvedellä menee vähän syvempään. Mutta voin olla väärässäkin.

  VastaaPoista
 3. Kiitoksia vinkeistä! Ei tuo meidän päätti mikään merikelpoisin ole, mutta kyllä sillä hyvällä kelillä kauempanakin käy. Tuo verkko ongelma ollaan kyllä huomattu. Tuppaa nuo lähi saaret olla aika täyteen ammuttuja nuista verkoista. Heti vaan ku nuo jäät lähtee, niin tarkotus ois matalikoita lähtä koluaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Laitahan viestiä/postia tulemaan osoitteeseen jahvaboi(at)gmail.com, jos sattuu natsaamaan tai jos tarkemmin haluat rupatella. Jos vain peltiä käytätte, niin sen verran voin neuvoa vielä, että keltaista kannattaa olla. Kireitä.

   Poista
 4. Jep! Kiitoksia vielä vinkeistä ja kireitä sinnekkin päin.

  VastaaPoista