Blogin sisältö

Hae tästä blogista

tiistai 4. tammikuuta 2011

Vuoden vaihtuessa

Vuosi on jälleen vaihtunut. Olkoot tämä kaikille lukijoille entistä parempi kalastusvuosi ja olkoot siimanne pinkeinä.

Keväälle on varattu jo kalastusreissu Ahvenanmaalle. Eikä ilmeisesti yhtään liian myöhään, sillä vetouistelu.comissa ovat jo jutelleet, että on kuulemma melkoinen yleisöryntäys tulossa. Siis kalastajien suhteen, mutta toivottavasti myös lohien suhteen. Tuohan lohenuistelijat pidennystä mökkien käytölle varsinkin, kun keväällä vilpoisilla keleillä muutoin olisi aika tyhjää. Lisäksi uistelijat tuovat myöskin rahaa sekä kauppiaille, että myös palveluiden tuottajille ja koko maakunnalle. Tästäkin syystä olisi toivottavaa, että saalista tulisi, sillä se saa tulemaan uudestaan, kuten meidänkin tiimille kävi.

On valitettavasti kuulunut kovasti puheita siitä, että edellinen vuosi olisi ollut lohien nousun suhteen huono. Pohjoisen lohijokiin on noussut vuonna 2010 lohia vähän verrattuna aiempiin vuosiin. Syyksi on mainittu mm. voimakkaasti lisääntynyt siimakalastus eteläisellä Itämerellä. Tuo siimakalastus on lisääntynyt, kun ajoverkkokalastukseen tuli rajoituksia. Tästä siimakalastuksen lisääntymisestä saatiinkin näyttöjä sekä Ahvenanmaalla, että myöskin Torniojoella, kun kalojen suupielessä saattoi roikkua rosterikoukku ja pätkä siimaa. Oli syy sitten mikä hyvänsä, toivottavasti EU:ssa havahdutaan tähän lohen kannan tilaan ja tehdään asialle jotain. Tämä on kaikkien kalastajien yhteinen asia, ei pelkästään uistelijoiden.

Tuleva keväthän sen sitten näyttää. Nyt sydäntalvella ei auta kuin muistella menneitä kausia. Pitää katsoa, jos vaikka Jahva Boisien seikkailuista tulisi jonkinlaista videonpätkääkin tässä kevään kuluessa...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti