Blogin sisältö

Hae tästä blogista

torstai 24. helmikuuta 2011

Venemessut 2011

Tämän vuoden venemessut on sitten takana. Kuumeenhan sillä reissulla sai, mutta sanotaanko näin, että ei ole fyysisesti paha, vaan tämä on sitä kalliimpaa versiota kuumeesta. Siellä oli kyllä jälleen hienoja veneitä ja ihan käyttökelpoisia uisteluhommiinkin. Erityisesti jäi mieleen se Saimaalla vaikuttavan uistelumatkayrittäjän Silver Eagle Cabin. Siinä oli tilat ja ulkonäkö kohdillaan, vaikka nyt kovasti vetouistelu.comissa niistä uppoamisista puhutaankin. Lisäksi tuossa veneessä oli sähköisesti ohjattava jarrulevy.




Lisäksi mieleen jäi Finnmasterin 66 wa. Siitä saisi hienon setin, kunhan vain sitä targaa siirtäisi hieman eteenpäin, mutta sehän kyllä nimimerkiltä Polsteeki onnistuisi. Noita tosin näkyy vähän uisteluhommissa, mistä sitten johtunee. Kokkolassa tiedän, että Hasselilla on tuollainen ja olen siinä jopa mykkänä seisonutkin. Mutta muuten tosi vähän näkyy. Miksi??

Kalastusvälineiden myynnistä olen huomannut, että osastot ovat vähentyneet. Tai ainakin siltä näyttää. Onko se peränurkan paikan syytä, vai mistä johtuu?? Tiedän, tai ainakin olen antanut ymmärtää, että tuolla on erittäin hintavat paikat, joten ei siis ihme, että vieheiden valmistajat ja muutkin pitävät mielellään yhteistä osastoa. Mutta kyllä sieltä silti aina tahtoo jotain jäädä mukaan. Tällä kertaa mukaan lähti vähän Salsan levyjä ja päitä, ikään kuin kokeiltavaksi. Väreiksi valittiin Nylanderin Teemun (Salsan pääpiruja) valintojen mukaan Ahvenanmaalle sopivia. Sen verran olin tehnyt jo "etukäteistyötä", että tiesin suurinpiirtein, että millaiset on edellisinä vuosina pelittäneet, ja niitä sainkin. VK:n osastolla käytiin myös katsastamassa, mutta niitä on jo riittävästi ennestään, niin jätettiin tällä kertaa pakkia kartuttamatta sillä osastolla.

Elektroniikkapuoli jäikin sitten ihan puolitiehen. Aika meni todella nopeasti tuolla veneosastolla ja sitten tuolla kalastusvälineiden seassa pyöriessä, juoma-, ruoka- ja lepotaukoja unohtamatta. Tästä syystä sitten elektroniikan katsominen jäi vähemmälle, kun sulkemisaika alkoi painaa päälle, mutta koreita on kyllä nykyajan luotaimet ja plotterit. Kyllä siinä saisi koreita veneitä aikaiseksi, kun kävisi hakemassa uuden veneen ja moottorin ja siihen ymppäisi sitten elektroniikat viimeisen päälle. Ja kyllä palaisi rahaakin. Liekö tämä veneen myyjien venemessujen alussa kertoma "nousukausi" sitten aiheuttanut, että veneiden hinnatkin on sitten nousulla. Mutta lompakkoon ja tilinauhaan katsomalla saa moiset haaveet unohtaa. Tietysti voidaan sanoa, että mihin rahansa haluaa laittaa, mutta silti. Tietysti pienemmän saisi halvemmalla, mutta onko sitten järkeä siinäkään, kun suurin osa kalastuksesta tapahtuu merellä tai suurilla järvillä..

Mutta kaikinpuolin positiivinen kuva jäi messuista. Vaikka oltiin jo messujen jälkimmäisessä viikonlopussa, oli myyjillä virtaa vielä jakaa tietoa ja kertoa asioista, vaikka varmasti samat kysymykset on tehty noiden messujen aikana moneen kertaan. Kiitokset kaikille, joiden kanssa tuli juteltua ja tietoa nyhdettyä.

Niin, ja hieno kokemus oli myös se Volvo Ocean Race -simulaattori. Siinä sai jonkinlaisen käsiteyksen touhun railakkuudesta, mutta kaukanahan se todellisuudesta silti oli.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti