Blogin sisältö

Hae tästä blogista

sunnuntai 16. elokuuta 2015

Jahvan kevätretki Vänernille 2015

Jahvan ja Off Road Trolling Teamin (myöh. OTT) kevään retki suuntautui jälleen edellisvuonna tutuiksi tulleisiin hienoihin maisemiin Vänernin Baggerudiin vapun alla.

Tiimit tapasivat osittain jo Tampereella, mutta lopullisesti Turun satamassa. Jälleen mietittiin, että kuka on kuskina. Jahvasta kuski löytyi vapaaehtoisuudella, kun Marko lupautui. OTT suoritti arvonnan. Oman korttinsa veti Jussi, jolle kuskin paikka sitten lankesi. Jo satamassa kuunneltiin Liigan loppuottelua Tappara-Kärpät ja samantien, kun laivaan päästiin, otettiin suunta pubiin, jossa ottelua näytettiin. Ehdimme juuri viimeiseen erään ja jatkoajalle, jossa Tappara otti voiton. Sitten ilta jatkui ruokailulla ja ajoissa nukkumaan, että jaksaa aamusta ajaa.

Lähtö Turusta

Matka Tukholmasta Baggerudiin itsessään oli seikkailu autosta kuuluneiden ylimääräisten äänien vuoksi, mutta homma tuli kuntoon (kiitos ystävällisten ja auttavaisten Kristinehamnin äijien) ja perille päästiin. Tuuli oli vähän reippaanlainen, joten ei ollut kiirettä laittaa kamppeita kuntoon. Ruokailua ja virittämistä, kunnes illalla sitten oli aika aloittaa kalastus.

Neljä päivää meni kalastellessa. Yhtenä noista oli kovahko tuuli ja Timi jäi rantaan hoitamaan työasioita. OTT sekä Jarmo ja Marko meni vesille, mutta kalastus oli haasteellista tuulen ja kohtuu isojen aaltojen vuoksi. Näin sitten kävikin, että tuolloin oli sitten ainoa päivä, jolloin jäätiin ilman saalista. Muina päivinä saatiin kalaa, mutta tällä kertaa Ahti ei ollut niin antelias kuin edellisenä vuonna. Yhtenä päivänä saimme kaksi lohta, muulloin yhden + haukia pari. Kaikki kalat olivat noin 70 cm ja pullukoita. Kahden kalan päivänä toinen oli luonnon lohi, ja täytyy sanoa, että sen kyllä huomasi. Lähtö oli todellakin räväkkä ja sellaista hyppyshowta piti, että arvasi samantien kyseessä olevan luonnon kala.

Tärppiä odotellessa

Ottipelejä olivat kromi-violetti-musta levyssä ja hupussa, josta vihje saatiin edellisen viikon paikalla kalastaneilta. Heillä olikin ollut hieno reissu, ensikertalaisina olivat saaneet hyvin kalaa. Ja muutenkin oli edellisellä viikolla ollut isompi kala liikkeellä. Juuri ennen meidän saapumista oli ollut myräkkää, joten vesi oli sekoittinut ja tästä johtuen ei isoja täkyparvia löytynyt, pelkästään pieniä. Joten lohetkin olivat sitten hakusessa ja harvassa. Mutta paljon ajamalla jotain onneksi löytyi.

Viimeisenä aamuna sitten keli oli kova ja Jahvat alkoivat miettimään, että josko saataisiin liput vaihdettua päivää aiemmaksi. Turun lautta oli täynnä, eikä sinne mahtunut OTT;n kanssa, mutta pelastukseksi osoittautui Helsingin lautta, johon juuri ja juuri saatiin paikat. Kiitokset tästä avuliaalle Siljan työntekijälle. Satamassa olimmekin sitten "se kalastusporukka", kun meillä oli uudet liput siellä odottamassa. Mutta näin pääsimme sitten viettämään vappua Suomeen.

Meni vähän liian kauan, ettei ehtinyt/jaksanut/muistanut kirjoittaa, mutta tässä parit kuvat.OTT:llä nykäissyt

Tiimit yhteiskuvassa
Arto, Sami, Timi, Jussi, Japa ja Marko

Jahvan mitallinnen

Ja toinen
Välillä kelitkin olivat kohdallaan

Japa virittää

Trolling Team Jahva Bois

Reissun suurin rasvaevätön

Paluumatkalla kohti Tukholmaa

Matka alkaa kohti Helsinkiä

Kustaanmiekasta lävitse, kuvassa Suomenlinnaa


  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti