Blogin sisältö

Hae tästä blogista

sunnuntai 12. kesäkuuta 2011

Nahkiaisesta pohjoiseen

Perjantaina 10.06.2011 Käytiin Matin kanssa vetämässä täysi päivä. Ajettiin aamun tyvenessä kohti Nahkiaiasta ja kolmen vartin ajon jälkeen, hieman ennen Nahkiaista päätimme laittaa raksit likoon ja veto täydellä setillä alkoi klo 10.30. Sen jälkeen yhdeksän tuntia menikin odotellessa, syödessä ja nukahdellessa ilman minkäänlaista häiriötä ulkopuolisten toimesta. Ei kalojen, eikä kyllä minkään muunkaan. Kelluimme Nahkiaisen suunnasta kohti pohjoista, patikoita kierrellen. Muutamia pienehköjä kalaparvia näimmekin pattien lähellä, mutta mitään kunnollista keskittymää ei nähty. Joten ei sitten voinut oikein mihinkään sitä kalastusta keskittää, yrittää vain ja toivoa parasta. Keli oli kyllä kaikinpuolin loistava, aurinko paistoi ja pieni tuulenvire teki pientä aaltoa. Loppuillasta oli jo vilpoista ja piti laittaa vähän vaatetta päälle.


Aika meni kuitenkin sukkelaan ja olikin kotiin lähdön aika. Tälläkin kerralla ainoa saatu tulos oli auringon polttama iho. Kotimatkalla, tuulipuku päällä istualtaan ajaessa, tuntui yhtäkkiä sellainen lämmin henkäys. Kun nousi ylös katon yläpuolelle "ajoviimaan", huomasi, että rannikolla on oikeasti lämmin. Lämmin ilma hyväili kasvoja, ja kun saaristoon päästiin, oli tuulipuku jo ihan liikaa. KUUMAA, ja sitä oli kotiväen mielestä ollut koko päivän. Mutta näin tällä(kin) kertaa.

Keväällä tuli tehtyä vähän kalustopäivitystä, harmaasävyistä värillisiin. Tosin mentiin vähän halvemman kautta, kun plotteri löytyi käytettynä ja on osoittautunut hintansa väärtiksi. Kaiun kanssa on vielä vähän opettelua noiden säätöjen kanssa, mutta onneksi on pitkiä päiviä aikaa harjoitella ja tutkiskella. Vetocomista huomasin, että muutkin on taikinoineet noiden säätöjen kanssa (linkki) .

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti